Ο Masdar κερδίζει διπλό φωτοβολταικό 400MW στο Ουζμπεκιστάν

21 Μάιος 2021

Description

Η Masdar έχει κερδίσει τα δικαιώματα να αναπτύξει πάνω από 400MW ηλιακής ενέργειας στο Ουζμπεκιστάν σε διαγωνισμό δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Το Υπουργείο Ενέργειας του Ουζμπεκιστάν δήλωσε ότι ο Masdar έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για δύο φωτοβολταϊκά εργοστάσια στις περιοχές Jizzakh και Samarkand της χώρας.


Ο Masdar απονεμήθηκε το έργο στην περιοχή της Jizzakh με την προσφορά να παράσχει ηλιακή ενέργεια στα 18,23 $ (14,92 €) μια megawatt-hour (MWh) και 17,91 $ / MWh για το έργο στο Samarkand.

Ο διαγωνισμός προσέλκυσε επτά συμβατές προσφορές για τον ιστότοπο Jizzakh και έξι για τον ιστότοπο του Samarkand, ανέφερε το υπουργείο.

Ο υπουργός Ενέργειας Alisher Sultanov δήλωσε: «Το Ουζμπεκιστάν κάνει τεράστια βήματα προς την παραγωγή και την παροχή« πράσινης ενέργειας »για τον πληθυσμό του, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και μειώνοντας τις συνολικές εκπομπές CO2.

«Αυτά τα έργα αποτελούν βασικά συστατικά της φιλόδοξης, ευρύτερης ενεργειακής στρατηγικής μας για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το IFC, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς εταίρους καθώς ενώνουμε τη διεθνή κοινότητα ηλεκτροπαραγωγών ηλιακής ενέργειας».

Συντάκτης: RENEWS.BIZ
Πηγή: RENEWS.BIZ