Η Adani Green Energy συγκεντρώνει χρηματοδότηση χρέους 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ

19 Μάρτιος 2021

Description

Η Adani Green Energy Limited (AGEL) ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 1,35 δισ. Δολάρια σε χρηματοδότηση χρέους για το υπό κατασκευή χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων. Το περιστρεφόμενο ταμείο θα χρηματοδοτήσει αρχικά το υβριδικό χαρτοφυλάκιο ηλιακών και αιολικών έργων 1,69 GW που θα δημιουργηθεί μέσω των τεσσάρων ειδικών οχημάτων του στην ινδική πολιτεία Rajasthan.
 
Σύμφωνα με τη συμφωνία, 12 διεθνείς τράπεζες δεσμεύτηκαν για την εγκατάσταση που θα είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο υβριδικό δάνειο έργου στην Ινδία. Οι δανειστές περιλαμβάνουν τις Standard Chartered Bank, Intesa Sanpaolo, MUFG Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Coöperatieve Rabobank, DBS Bank, Mizuho Bank, BNP Paribas, Barclays Bank, Deutsche Bank AG, Siemens Bank GmbH και ING Bank.
 
Η νέα ομάδα ρευστότητας ενισχύει τη στρατηγική της AGEL να χρηματοδοτεί πλήρως το υπό κατασκευή περιουσιακό στοιχείο της και αυξάνει καλά για το όραμά της για κλιμάκωση χωρητικότητας έως 25 GW έως το 2025.
 
"Η διευκόλυνση είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συνολικού σχεδίου διαχείρισης κεφαλαίων της AGEL και είναι το κλειδί για την πλήρη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών του προσδοκιών", δήλωσε ο Adani Green σε δήλωση. "Η οριστική συμφωνία καθορίζει ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο συμφωνημένων αρχών και διαδικασιών βάσει του οποίου η AGEL θα συνεργαστεί με τους χρηματοδότες για την αποτελεσματική και ταχεία αύξηση της χρηματοδότησης για όλα τα μελλοντικά έργα σύμφωνα με τις συμφωνημένες παραμέτρους."
 
Ο Vneet Jaain, διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της AGEL, πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο καθορισμός βάθους και ποικιλομορφίας στους πόρους χρηματοδότησής μας είναι ζωτικής σημασίας για το όραμα της AGEL να γίνει ο μεγαλύτερος ανανεώσιμος παίκτης στον κόσμο. Οι τράπεζες που έχουν δεσμευτεί σε αυτήν τη στρατηγική συναλλαγή είναι οι βασικοί μας εταίροι στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στο παγκόσμιο κεφάλαιο για το υποκείμενο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων περιουσιακών στοιχείων. Η εγκατάσταση θα διασφαλίσει επίσης τις ανάγκες ανακύκλωσης κεφαλαίου των τραπεζών και θα διαθέσει το ίδιο κεφάλαιο για μελλοντικά έργα της AGEL. Αυτή η περιστρεφόμενη φύση της εγκατάστασης θα βοηθήσει την AGEL να επιτύχει τον στόχο της για χαρτοφυλάκιο 25 GW έως το 2025. Εκτός αυτού, τοποθετεί την AGEL καλά για να συλλάβει την ανάπτυξη στον ελκυστικό τομέα της Ινδίας με ανανεώσιμες πηγές. "
 
Η Adani Green Energy, ξεκίνησε το 2015 με το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας μονής θέσης στον κόσμο (648 MW) στο Kamuthi, Ταμίλ Ναντού, σήμερα έχει ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια ανανεώσιμα χαρτοφυλάκια με πάνω από 14,8 GW λειτουργικά, υπό κατασκευή και βραβευμένα έργα τροφοδοσίας σε αντισυμβαλλόμενους επενδυτικού επιπέδου.

Συντάκτης: UMA GUPTA 
Πηγή: PV Magazine India